Motivation Quotation......

Aku meminta kepada Tuhan setangkai bunga, segar, Ia beri kaktus berduri. Aku minta kupu-kupu diberinya-Nya ulat berbulu. Aku sedih dan kecewa. Namun kemudian, kaktus itu berbunga indah sekali dan ulat itupun menjadi kupu-kupu yang sangat cantik. Itulah jalan Tuhan, indah pada masaNYA! Tuhan tidak memberi apa yang kita harapkan. Tapi Dia memberi apa yang kita perlukan. Kadang kala kita sedih, kecewa dan terluka. Tapi jauh di atas segalanya Dia sedang mengatur yang terbaik dalam kehidupan kita.............................................

Monday, July 19, 2010

Tiba2

Teringin sangat nak balik...entahla..melayan mood 'swing' ni mmg parah dibuatnya...habis semua website penerbangan 'popular dan murah' aku dah tengok..tapi semua mahal2 belaka maklumlah sekarang ni musim panas....alih2 tiket waktu dekat2 dah nak balik(2011) pun dah aku tengok, dah tahu pun jumlah termasuk 'newcoming baby' kami nanti..semangat waja sungguh nak balik ni..pasai apa entahla???...haishhh kalau aku banyak duit....aku dah tempah dah tarikh yang aku mahu tu...,~jumlah utk 6 org waktu2 yang dijangka balik tu boleh buat bayaran muka honda city;>RM10,000...mana nak cekau maaa.... tapi duitnya mana cukup yer....erm entahla aku pun pening kepala melayan 'peel' yang tak ketahuan nie.......sebab tu aku sensitif sangat kalau orang tanya bila nak balik malaysia...SEBAB....aku memang nak balikkkkkkkkkk.....tiba2 je aku bosan dok sini...kalau air asia murah pada tarikh mak aku balik 7hb ogos ni..aku dah tempah dah...tapi mahal nak mampus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tetiba aku dok merepek...erm...masuk dlm bagasi mak aku jela..anak2 aku cemana pulak???haru2....fokus pada phd pun tiba2 hilang!yg pasti ada 2 ke 3 org kot kwn2 aku yg dtg hampir sama dgn aku masa awal 2008 akan pulang awal thn 2011...pastinya aku meronta2 juga tika aku...moga2 aku tabah hendaknya!!!!!!!!!!!!!

2 comments:

sz | m.s.s said...

hehehee...
kalo akak merontaa2 nak blk..
saya meronta2 nak jalan2 ke UK nun boleh? ihiksss
kalo duit manyaakkkk kan mesti takde hal punya..takpelah kak, sabar naa...sat je lg tak berapa tahun pun...nnt dah blk msia mesti teringin nk p sana semula kan...

mama3hz said...

suzi- rasanya 'my feeling tu is' normal for those yg duk di perantauan more than 2 years...ni based sembang2 dgn rakan senasib di sini......tu lah...duit terhad....mai luar negara sekejap2 mmg syiok...tapi duk lama2 dah sampai tahap jemu laks....wpun keseronokkannya ada yg tersembunyi...nnt akak cerita di entry lain....pro dan kons di perantauan...