Motivation Quotation......

Aku meminta kepada Tuhan setangkai bunga, segar, Ia beri kaktus berduri. Aku minta kupu-kupu diberinya-Nya ulat berbulu. Aku sedih dan kecewa. Namun kemudian, kaktus itu berbunga indah sekali dan ulat itupun menjadi kupu-kupu yang sangat cantik. Itulah jalan Tuhan, indah pada masaNYA! Tuhan tidak memberi apa yang kita harapkan. Tapi Dia memberi apa yang kita perlukan. Kadang kala kita sedih, kecewa dan terluka. Tapi jauh di atas segalanya Dia sedang mengatur yang terbaik dalam kehidupan kita.............................................

Thursday, February 26, 2009

Aku takkan mengalah......

Sejak usia yang mentah
Aku telah melangkah
Mengenali... hidup yang getir...
Pada tingkat dewasa
Aku lebih tercabar
Kehidupan dalam penitian
Onak duri datang silih berganti...
Aku tak pernah menyerah
Walau badai yang melimpah
Ku aturi tiap langkah dengan gagah
Keringat ku yang mengalir
Perjuangan tak berakhir
Sehinggalah ke hujung titian
Garis yang menamatkan
Perjalanan...
Tangis dalam senyum tiada insan yang tahu
Tiada insan yang bakal mengerti
Jalanan ku tidak seindah mimpi oh...
Tangis dalam senyum ku tiada insan yang tahu
Bahagia... deritaku...
Sebatang kara... oh... hm... m...

I KNOW MY LIFE IS NOT SWEET AS OTHERS....TOO MANY FAILURES THAT I FACED THROUGH AND TOO MANY BARRIERS THAT I HAVE TO FACE ON AND I'M SURE ALLAH GIVE ME SOME STRENGTH TO OVERCOME ALL THE POSSIBILITIES IN MY LIFE....

and aku tahu aku bukannya org genuius dan dah byk 'cemuhan' yg aku terima sepanjang hidup ini..dan dan dgn 'cemuhan' itulah aku menjadi 'kuat', 'kuat', 'kuat' dan 'kuat' insyaallah dgn izinMU aku masih di sini Ya Allah...


Dik Afniey..thanks for share motivation songs.....yes...as student we must be strong
http://afnizarmohd.wordpress.com/2009/02/27/15-favourite-motivational-songs-v1/

5 comments:

Win said...

Salam Intan..tersentuh hati ah baca post ni..tapi bab kesabaran tu memang betul..semoga maintain tabah Insyaallah...

Kak Anis said...

Jangan le syahdu syahdan sangat Intan...

ciklin said...

intan, org kata phd ni bukan nak genius, but perlu ada determination 90% + intelligence 10%. kalau nak ikutkan saya rasa phd journey ni mmgle mencabar.. kena selalu share n dptkan tips from those yg tgh buat phd jugak. Bak kata my SV," phd is your own journey. You have to drive it." Saya rasa kalau kita ada masa berckp psl phd ni Intan akan tahu, you are not alone. And maybe my case is even worst!

mama3hz said...

kak win- tim kasih doakan semoga kita terus tabah dgn perjuangan ini...

Kak anis-nk wat cemana dah jiwa jiwang karat.....

ciklin-setuju 101% ...tima kasih atas nasihat....

afnizarmohd said...

akak,

glad that you like my favourite songs too. all the best for your phd..now that I am doing my own dissertation, i know that it is not easy at all!