Motivation Quotation......

Aku meminta kepada Tuhan setangkai bunga, segar, Ia beri kaktus berduri. Aku minta kupu-kupu diberinya-Nya ulat berbulu. Aku sedih dan kecewa. Namun kemudian, kaktus itu berbunga indah sekali dan ulat itupun menjadi kupu-kupu yang sangat cantik. Itulah jalan Tuhan, indah pada masaNYA! Tuhan tidak memberi apa yang kita harapkan. Tapi Dia memberi apa yang kita perlukan. Kadang kala kita sedih, kecewa dan terluka. Tapi jauh di atas segalanya Dia sedang mengatur yang terbaik dalam kehidupan kita.............................................

Monday, February 21, 2011

Walaupun dah siap..hati masih gundah gulana....

Setelah dua malam bersengkang mata(tiada pilihan okay...siang sibuk dgn anak2 terutamanya si comel lote tu;mujur malam dia sesekali je bangun...'good girl dear'!!!!!!(siapa lagi nak puji kalau bukan mama nya )......)....berjaya juga membuat pembetulan untuk kali kedua...dan kini tgh menunggu maklumbalas 'proof reader' dan sv sebelum dihantar sekali lagi ke dua2 examiner saya yang 'sangat baik hati' itu....mudah2an selepas ini tiada lagi pembetulan yang dikemukakan lagi....aku sudah tiada masa.....awal bulan mac ini perlu dihantar seboleh2nya ke 'postgraduate office' wallahualam.....

~AKU MAHU PULANG~

nota 1 - passport dan dapat semula dan visa sudah berjaya diperbaharui..alhamdulillah...dah 'line clear' untuk pulang...ooopppps tunggu passport si comel lote dulu...........

nota 2- hati masih gundah gulana selagi 'final submission' tak selesai...ya allah permudahanlah urusanku amin....
updated: 'proofreader' sibuk pulak..minggu depan baru boleh dapat semula.....sabar ye cik intan...allah lebih mengetahui yang terbaik untuk dirimu.........................................

nak 'release tension...........................'layan jap lagu ni dan kumpulan yang pernah jadi kegemarannya ku suatu ketika dulu..dengan nasihat...'muko comel lote......peel biar molek...........'

4 comments:

=sz= said...

alhamdulillah...syukur!
kami menanti kepulanganmu sekeluarga kak! :)

mama4hz said...

suzi- ye ke....erm....terharu!!!!!!!!!!!

azizi said...

all the best.
you're almost there.... ;-)
insha' Allah.

mama4hz said...

Dr azizi-amin.............bless you to will be get the doctorate insyaallah.............