Motivation Quotation......

Aku meminta kepada Tuhan setangkai bunga, segar, Ia beri kaktus berduri. Aku minta kupu-kupu diberinya-Nya ulat berbulu. Aku sedih dan kecewa. Namun kemudian, kaktus itu berbunga indah sekali dan ulat itupun menjadi kupu-kupu yang sangat cantik. Itulah jalan Tuhan, indah pada masaNYA! Tuhan tidak memberi apa yang kita harapkan. Tapi Dia memberi apa yang kita perlukan. Kadang kala kita sedih, kecewa dan terluka. Tapi jauh di atas segalanya Dia sedang mengatur yang terbaik dalam kehidupan kita.............................................

Thursday, August 06, 2009

Just be patience dear......

My big challenges again...I lost my today's work after spend almost 5 hour for data collection work....erm...maybe my fault too..too careless...you suppose save as through desktop then to your thumb drive..since the thumb drive got error now..you lost all your job today...not little jobs okay...almost nearly 90 entries from 282 entries....so what I can do....just be patience okay..just be patience....in addition today I'm fasting without took sahur, so off course now my head is too heavy and wait another one and half hour to back home then another 2 hour before break my fast today...honestly I'm frust today..but by enthusiasm become myself more strong and more strong...means that you have to stay up all the nights make sure you achieve the target for this week....must do it..just do it and be more careful and more focus after this.........

3 comments:

suka menanti said...

assalamualaikum...
apa nak buat perkara dah berlaku...harap puan banyak bersabar dan beristifar pada Allah. Ini adalah merupakan salah satu cubaan dalam melayari hidup kita. Kalau puan ingat Allah selalu dan mohon petunjuk padaNYA, isyaallah apa yang kita buat (walaupun pada mata kita tak bagus) akan ada jalan penyelesaiaan nya. Semoga puan akan berjaya. Salam dari saya kenalan cyber.

Aryati Bakri said...

Ass'Salam...

Ada satu cara lain kalau tak simpan dalam pen drive guna email. Lagi satu pen drive cepat rosak kalau kita selalu simpan kat situ sambil buat kerja. Kita simpan dalam desktop kemudian hantar semua dalam email dan kemudian simpan dalam pen drive. Kalau dah biasa, setiap hari mesti akan hantar email dan dalam pen drive utk kerja terakhir dan sebelum balik ke rumah.

Satu lagi, kalau nak simpan dalam pen drive, guna file manager jangan 'save as'.

Satu lagi kalau guna word atau excel utk simpan data, pastikan tidak menyimpan file yang besar sebab kedua2nya tidak menampung dan menjadi file jadi cepat rosak.

sekadar berkongsi maklumat.

mama3hz said...

sis teh norida- million thanks for visit my simple blogs...just more to share my experinces, feelings and some info that may useful for others too...just call me intan..maybe tk jumpa where is my name in this blog yerk...dulu mak teh saya pernah mengajar sk suka menanti tu...

kak yati- million thanks for the tips..actually my spouse doing that way...that is brillliat way too..cuma kena pandai manage mailbox la yer...