Motivation Quotation......

Aku meminta kepada Tuhan setangkai bunga, segar, Ia beri kaktus berduri. Aku minta kupu-kupu diberinya-Nya ulat berbulu. Aku sedih dan kecewa. Namun kemudian, kaktus itu berbunga indah sekali dan ulat itupun menjadi kupu-kupu yang sangat cantik. Itulah jalan Tuhan, indah pada masaNYA! Tuhan tidak memberi apa yang kita harapkan. Tapi Dia memberi apa yang kita perlukan. Kadang kala kita sedih, kecewa dan terluka. Tapi jauh di atas segalanya Dia sedang mengatur yang terbaik dalam kehidupan kita.............................................

Monday, August 18, 2008

Nothing to be proud...

Sometimes when I feel too hard or many constraints in my journey and to achieve my aim...........my spirit be more increase...although people surround me always look down to me...I know I'm not the genius person or not too brilliant like amanina or whoever brilliant or genius person in the worlds..but I'll always bear in my mind...'di mana ada kemahuan di situ ada jalan' and 'Allah tidak akan mengubah nasib seseorang itu kecuali kaum itu sendiri yg mengubahnya'......although I'm slow like tortoise right now..who knows that I can compete with rabbit who is fast right now....So, for those are in fast track don't be too proud...I always pray that I not dream too much in this journey......

4 comments:

me... said...

Not only u feel like that dear, me too. Sometimes I wonder thats y I need to work triple hard compared to others, Y? because I'm just a normal person with normal cappabilities. I'm also not a genius. U might seem that I go to school everyday, but the truth is I'm still struggling as all seems very difficult to me.

s.a.h said...

kak intan,semua orang rasa camtu kot. even saya ni pon kdg2 susah hati gak, ada masanya time nak tido teringat2, adakalanya migrain gak (nasib baik bukan kat mesia, kalo tak lagi teruk migrain).kalo stress hmm...apa lagi, saya dok rumah atau ronggeng aaa.

to be admit, kadang2 kite selalu rasa orang tu laju/excellent daripada kita. tp once you get closer to him/her, you will know that he/she struggles just like us. cuma tahap kesusahan/ke'stuggle'an tu jer berbeza ikut bidang masing2.

yang penting usaha + doa...supaya semuanya dipermudahkan.

buat PhD kat negara orang ni..macam-macam ujiannya dari segala segi kehidupan, bukan setakat melibatkan study/research problems.

sori kak inta, dah mcm tulis blog sendiri pulak..hehhee.soriiiiii...

Anonymous said...

Intan...rase terharu baca apa yg Intan tulis ni.. Tapi kan saya pernah diberitahu bahawa In studies, it's not a matter of intelligence, it's a matter of hardworking. Saper yg berusaha, dia akan dapat. Motivasi untuk diri sendiri jugak nih.. Huhuhu..

mama3hz said...

me:keep up good work yearh..samer la dgn I nie...nak je everyday gi school..but at the moment keadaan tk mengizinkan lagi..mudah2an suatu hari nanti..

s.a.h;thank you for understand me...

anonymous:erm saper ni yerk..ye la intelligence tanpa hardworking tk jln tu..yg penting kesungguhan dan komitmen yerk???