Motivation Quotation......

Aku meminta kepada Tuhan setangkai bunga, segar, Ia beri kaktus berduri. Aku minta kupu-kupu diberinya-Nya ulat berbulu. Aku sedih dan kecewa. Namun kemudian, kaktus itu berbunga indah sekali dan ulat itupun menjadi kupu-kupu yang sangat cantik. Itulah jalan Tuhan, indah pada masaNYA! Tuhan tidak memberi apa yang kita harapkan. Tapi Dia memberi apa yang kita perlukan. Kadang kala kita sedih, kecewa dan terluka. Tapi jauh di atas segalanya Dia sedang mengatur yang terbaik dalam kehidupan kita.............................................

Wednesday, October 06, 2010

Langkah Tercipta- Unic

Semalam aku kelukaan,kecewa kehampaan,mencalar ketabahan,mimpi yang sering ku harapkan,menjadi kenyataan,namun tak kesampaian.

Allah…Inginku hentikan langkah ini,bagaikan tak mampu untuk ku bertahan,semangat tenggelam,lemah daya,haruskah aku mengalah,namun jiwaku berbisik,inilah dugaan.

Dan langkahku kini terbuka,pada hikmah dugaan,uji keimanan (menguji keimanan),tak dilontarkanNya ujian,di luar kekuatan,setiap diri insan.

Allah…Pimpinlah diriku,tuk bangkit semula,meneruskan langkah,perjuangan ini,cekalkan hati dan semangatku,kurniakan ketabahan,agar mimpi jadi nyata,padaMu ku meminta.

Daku mohon agung kudratMu,wahai Tuhan yang satu,segalanya dariMu.

No comments: